El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/carlesribera
Articles
Comentaris

Ara us explicaré un cas com un cabàs. Resulta que ahir a la tarda obro el correu electrònic i a la safata d’entrada hi veig un comunicat de la representació a l’Estat de la Comissió Europea. La nota ve encapçalada pel titular següent (tradueixo de l’espanyol): “La Unió Europea NO prohibeix als nens inflar globus.” Amb el NO remarcat.

No és cap acudit. La cosa és més seriosa del que sembla. Resulta que han sortit publicades algunes informacions en perversos mitjans de comunicació continentals en les quals s’afirma que la nova directiva comunitària sobre la seguretat de les joguines prohibiria bufar globus a la mainada. Als menors de vuit anys, per ser més precisos. Caram. Quines coses. Doncs resulta que no és cert. O, per ser més precisos, no és absolutament fidel a la realitat. Amb la contundència que dóna tenir la força de tota una Unió Europea al darrere, la nota oficial aclareix que la directiva en qüestió, de nom IP/11/908, recomana que els menors que inflin globus ho facin en presència d’un adult, no fos cas que prenguin mal.

Caram, caram.

Necessitava prendre aire abans de continuar. No pas perquè vulgui posar-me a botir res, sinó perquè em revolta la capacitat d’esmerçar el temps amb foteses que tenen algunes institucions. No nego pas que algun plançó pugui ennuegar-se fatalment en una festa d’aniversari. Però amb l’aigua que baixa, si el temps que inverteixen els legisladors europeus a regular la bufera infantil i altres collonades l’haguessin destinat a vetllar el globus financer que ens ha esclatat, potser no tindríem l’economia sense alè com tenim ara. (Article publicat a El Punt Avui el 14 d’octubre)