El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/carlesribera
Articles
Comentaris

¬†He llegit Mossegar la poma de Francesc Ser√©s, un excel¬∑lent recull de relats sobre les relacions de parella tractades amb una sensibilitat ir√≤nica i una diversitat d’escenes i situacions que fan possible que, qui m√©s qui menys, s’identifiqui amb una o diverses de les hist√≤ries que s’hi conten, perqu√® √©s f√†cil que h√†gin estat viscudes en pell pr√≤pia o si m√©s no en pell pr√≤xima. Ser√©s desgrana com un observador conc√≠s i distant, per√≤ sensible, les perip√®cies de l’amor emmarcades en una q√ľotidianitat absoluta, gens estrafeta. Parelles, matrimonis, amants ocasionals, desitjos, frustracions, realitat pura i dura de l’√†nima explicada de manera amable¬†i alhora crua, gens condescendent.¬†He llegit els trenta-set relats de Ser√©s viatjant en metro. Cada hist√≤ria m’ha durat el trajecte de quatre parades. No √©s casualitat, ja que cada conte t√© 5.000 car√†cters perqu√® van ser escrits per publicar per etapes en una revista. Cada viatge, doncs,¬†un tastet, un somriure emp√†tic, un pessic emocional, ah, i alguna¬†parada que m’he saltat absort en la lectura. Francesc Ser√©s, si sumem els Contes russos i Mossegar la poma, ¬†√©s un dels grans narradors d’aquest pa√≠s en la dist√†ncia curta. Polit, costumista, fotogr√†fic, am√®, proper, llegidor. Se m’ha fet curt, que deu ser la manera que tenen els llibres de contes de fer-se recordar. (Consulteu altres comentaris de llibres¬†d’El llegir no fa perdre l’escriure)