El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/carlesribera
Articles
Comentaris

Portada del llibre

He llegit Gris de Campanya, de Philip Kerr, i no puc parar d’aplaudir fervorosament una nova obra mestra per partida doble,¬†doncs sota l’aspecte de g√®nere negre que tan b√© representa el torturat¬†detectiu Bernie Gunther, hi tobem recosida una impressionant novel.la hist√≤rica que ens passeja, d’una manera perfectament versemblant i profusament documentada, per la preguerra a l’Alemanya nazi, per la segona guerra mundial en l’escenari del terror√≠fic front de l’est, pel Par√≠s ocupat o la vergonyosa Fran√ßa de Vichy, i, finalment, per la llargu√≠ssima postguerra als camps de concentraci√≥ russos o a la sinistra Rep√ļblica Democr√†tica Alemanya. Tot aix√≤ sense oblidar la decadent i terminal Cuba de Batista, on arrenca aquesta gran epopeia per les clavegueres de la hist√≤ria europea en els anys centrals del segle passat. Philip Kerr ens torna a dibuixar un personatge traumatitzat emocional i ideol√≤gicament, el borratxo i aparentment amoral Bernie Ghunter. Per√≤ aquest cop ens mostra amb tota cruesa el proc√©s de destrucci√≥ d’un home que, vist el calvari que pateix, surt for√ßa sencer de l’infern on el llan√ßa l’autor. Veracitat, acci√≥, psicologia, emoci√≥ i ritme, un combinat que fa venir ganes de llegir el nou lliurament protagonitzat pel mateix personatge, Praga mortal, que ja √©s a les llibreries catalanes fa unes setmanes. Ja us en dir√© el qu√®. De moment, si encara no ho heu fet, gaudiu, i patiu, amb Gris de campanya. (Consulteu altres ressenyes clicant a El llegir no fa perdre l’escriure)

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail