El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/carlesribera
Articles
Comentaris

Headhunters

Portada del llibre

Encara no he vist la versi√≥ cinematogr√†fica de la novel¬∑la Headhunters, de Jo Nesbo, per√≤ intueixo que no els haur√† costat gaire separar el gra argumental de la palla liter√†ria que sempre sol fer nosa als guionistes √†vids de ritme i emocions fortes. El llibre de Nesbo √©s tot gra, directe al gra. Molta acci√≥, trucul√®ncia a gavadals i una trama envitricollada amb un desenlla√ß que mostra tots els detalls de l’ordit, descabdellats amb la mestria digna d’un dels grans de la novel.la negra actual. Una hist√≤ria de personatges construits amb les pinzellades justes per tal que¬†la hist√≤ria no resulti excessivament plana. Gaireb√© un gui√≥ novel.lat en qu√® el motor de la hist√≤ria est√† en la capacitat d’anar lligant caps i deslligant-ne d’altres sobre la marxa. A Headhunters l’autor noruec abandona la densitat i les hist√≤ries paral.leles dels quatre gruixuts lliuraments de la s√®rie del detectiu Harry Hole per sintetitzar en poc m√©s de dues-centes planes el bo i millor del trhriler psicol√≤gic i la novel.la de g√®nere. Una ir√≤nica narraci√≥ en primera persona proporciona un interessant toc de com√®dia √†cida al relat de les aventures d’un ca√ßatalents arrogant i amoral que topa amb un rival de cervell tant privilegiat com el seu per√≤ una mica m√©s despiatat i violent. Una mica, no, molt m√©s despietat i violent. Caldr√† anar a veure la pel.l√≠cula per comprovar si els responsables d’aquesta producci√≥ noruega han sabut copsar que per convertir Headhunters en un bon film no calia tocar pr√†cticament ni una coma de l’original, nom√©s era q√ľesti√≥ d’encertar el c√†sting i aconseguir bons enquadraments. Headhunters √©s Jo Nesbo condensat, una lli√ß√≥ breu i contundent de la seva m√† de mestre. (Consulteu altres ressenyes de la secci√≥ “El llegir no fa perdre l’escriure” clicant aqu√≠)¬†¬†

(Article publicat tamb√© al blog Els Bastards d’El Punt Avui)