El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/carlesribera
Articles
Comentaris

Un bloc de notes; un llapis; un horari de trens; un de busos; un planell del metro; un mapa de la ciutat; una guia de restaurants; la llibreta d’estalvis. Una rĂ dio; un reproductor de mĂşsica; una botiga de discos; una llibreria; una biblioteca; els rebuts de la llum i l’aigua. I del gas. Una cĂ mera de fotos; un magnetòfon; una agenda; un bolĂ­graf; un televisor; un calendari. Un mirall. Un diccionari catalĂ -anglès; una enciclopèdia. Un rellotge despertador; un cronòmetre; una llanterna; un piano de dues octaves; un diari; un quiosc sencer; revistes estrangeres; un video-chat; un termòmetre; la predicciĂł del temps; una visita guiada pel Louvre; unes instruccions per nuar-se bĂ© la corbata. Un joc d’escacs; la llista del supermercat; la comptabilitat de l’empresa; els comptes familiars; un conte infantil; una baralla de cartes; l’àlbum de fotos del vostre casament; l’àlbum de fotos dels casaments de totes les vostres amistats; totes les amistats disponibles per rebre els vostres missatges, individualment o en colla. Podria continuar, però se m’acabaria l’espai. Si fa quaranta anys algĂş ens haguĂ©s dit (bĂ©, als que ja hi Ă©rem) que avui totes aquestes andròmines les podrĂ­em dur entaforades a la butxaca dels pantalons haurĂ­em pres aquest algĂş per boig. Probablement no s’ho hauria cregut ni Martin Cooper, el senyor que ara fa quaranta anys va protagonitzar la primera trucada amb un telèfon mòbil. Quatre dècades desprĂ©s, aquests ginys nomĂ©s falta que ens escalfin el dinar, o portin una pinta incorporada. Al ritme que va la tecnologia, no descarto que ens ho puguem descarregar en còmodes aplicacions abans que siguem tots calbs. (Publicat a El Punt Avui el 8 d’abril de 2013)