El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/carlesribera
Articles
Comentaris

Totes les grans ciutats tenen les seves icones i Barcelona no n’√©s cap excepci√≥. L’est√†tua de Colom, la Sagrada Fam√≠lia, el Camp Nou, el Park G√ľell, s√≥n edificis emblem√†tics associats a la capital catalana. Gaud√≠, Mir√≥, Picasso, Kubala, Cruyff, Pep Guardiola o Messi evoquen la barcelonitat des de diversos √†mbits art√≠stics, si se’m permet considerar el futbol des del vessant de la creativitat. Floquet de Neu o el Cobi tamb√© han estat referents. Podr√≠em continuar posant exemples per√≤ freno aqu√≠ perqu√® si segu√≠s hauria d’acabar mencionant la sangria i el barret de mexic√†.
Ara el senyor Jaume Roures vol afegir a la llista de celebritats barcelonines l’insigne Woody Allen. Com a seguidor incondicional del geni de Brooklyn celebro aquesta iniciativa i espero que el projecte fructifiqui, tot i que resulti paradoxal que el seu museu pugui tenir com a seu la ciutat on ha rodat la seva pitjor pel¬∑l√≠cula. Seria una magn√≠fica compensaci√≥ per als barcelonins deixar-los un llegat a canvi d’haver-los manllevat el top√≤nim per a un bunyol.
De moment no han transcendit gaires detalls sobre el discurs museogr√†fic ni el contingut de l’equipament. Suposo que de material no en faltar√†, ni d’idees tampoc, ni de gent disposada a suggerir propostes en cas que no en surtin prou per omplir de contingut el Woody Allen Center (WAC).
Des de l’humil condici√≥ de fan d’aquest senyor de les ulleres que juntament amb Charlot, Groucho o Bogart √©s per ell mateix una imatge ic√≤nica del cinema universal, gosaria fer una modesta aportaci√≥ als de can Mediapro. Entusiasmaria una sala interactiva on el visitant pogu√©s accedir (ni que fos pagant un petit rec√†rrec opcional) a aquell giny cil√≠ndric que surt al film El dormilega (1973), que porta l’eloq√ľent nom d’orgasmatron. Suposo que el lector que no ha vist la pel¬∑l√≠cula ja s’imagina l’efecte que produeix la m√†quina. Seria un bon reclam, no en tingui cap dubte senyor Roures, per situar Barcelona com una de les ciutats m√©s excitants del m√≥n. (Publicat a El Punt Avui el 20 d’abril de 2015)