El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/carlesribera
Articles
Comentaris

Benvolgut indec√≠s, ara que no ens escolta ning√ļ haig de confessar-te que tinc dret de vot des del 1986 i no he votat mai cap partit que hagi guanyat aquelles eleccions, fossin municipals, nacionals, estatals o europees. Un r√®cord dif√≠cil de superar, tenint en compte que no he faltat mai a cap convocat√≤ria. He arribat a votar fins a tres partits diferents i sempre han guanyat els altres. Algun cop els altres eren els que havien perdut quan jo els havia donat suport. Com ha estat possible, tant desencert? Sovint m’ha interessat m√©s votar en consci√®ncia que no pas a cavall guanyador. Altres cops he tingut ganes de tocar una mica el botet, de portar la contr√†ria. O el candidat no em feia el pes: no el coneixia prou, o en sabia massa coses. I, per qu√® negar-ho, en algun cas m’he equivocat de mig a mig. No te’n riguis, estimat indec√≠s, perqu√® sempre que has votat el que ha guanyat has de saber que mai no ha servit de gaire res a Catalunya, perqu√® sense sobirania no hi ha poder real.

Aquest cop, per√≤, benvolgut indec√≠s, vull ser amb els que guanyen. I vull que els que guanyin siguin prou perqu√® la vict√≤ria sigui inapel¬∑lable. S√© que aquests dies est√†s sotm√®s a pressions dur√≠ssimes. S√© que en comptes d’esvair-te els dubtes, te’n fan venir. No et vull pas pressionar massa, nom√©s fer-te una reflexi√≥: tens prou experi√®ncia amb Espanya per saber que t’enganyen. Perqu√®, com a catal√†, fins ara sempre t’han fotut. Aquesta mateixa setmana ho hem vist amb el Banc d’Espanya i amb Rajoy. Tens prou experi√®ncia, a m√©s, per saber que Espanya sempre ha aprofitat els moments de debilitat de Catalunya per ensorrar-la.

Diu el proverbi que la primera vegada que alg√ļ t’enganya la culpa √©s seva, per√≤ que la segona vegada que t’enganya la culpa √©s teva, perqu√® ja estaves previngut. Creus que hem de tornar a claudicar, ara que ho tenim a tocar? Personalment, n’estic tip d’abaixar sempre el cap, de passar per l’adre√ßador, d’aqu√≠ caic i all√† m’aixeco. El 27-S vull guanyar. Per tots els que han perdut abans que nosaltres. Per tots els que hi guanyaran, gr√†cies a la nostra vict√≤ria. Benvolgut indec√≠s: no n’est√†s tip, de perdre sempre? Jo, s√≠. (Publicat a El Punt Avui el 24 de setembre de 2015)