El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/carlesribera
Articles
Comentaris

Rivera, el primo

Albert Rivera balla per un peu amb els resultats electorals que han obtingut els seus Ciutadans a Catalunya. Una fita que per a qualsevol partit amb aspiracions de govern en aquest pa√≠s seria un frac√†s considerable per√≤, en canvi, per anar fent boca de cara a les generals espanyoles no est√† gens malament perqu√® significa haver anyocat l’outsider amb cua que li fa la compet√®ncia en l’intent fer forat en el bipartidisme. Rivera √©s avui l’√≠dol dels cenacles madrilenys, l’esperan√ßa per tornar a posar Catalunya a rega, el garant del reformisme hisp√†nic inofensiu, la xarnera perfecta perqu√® res no canvi√Į m√©s enll√† de les aparences de modernitzaci√≥.
Tanmateix, posats a idolatrar senyors que es diguin Rivera s’ha de tenir sempre present que a Madrid l’Albert ocupa el segon lloc. Que consti que t√© m√®rit, tot i que no deixa de ser un plat de segona taula, un succedani que canvia blau per taronja, m√©s de moda, menys casp√≥s, per√≤ no tan aut√®ntic com l’original, tot i que s’hi esfor√ßa. L’original √©s Primo, que no √©s cos√≠ seu.
√Čs Jos√© Antonio.
No exagero. Resulta que a la capital d’Espanya s’acaba d’estrenar el musical Mi princesa roja . Esteu asseguts? L’espectacle reivindica la figura del fundador de la Falange. No us penseu pas que el muntatge teatral sigui cap revisi√≥ cr√≠tica d’una figura repulsiva com ha passat en molts pa√Įsos que s’han acostat a pol√≠tics execrables per passar-hi comptes. No, no. Nom√©s dir-vos que el director de la cosa √©s el pare d’obres mestres com La hoz y el Mart√≠nez, El robo de la jojoya o la recordada trilogia de Chiquito de la Calzada. Es diu S√°enz d’Heredia. S√≠, ho heu intu√Įt b√©. Descendent de l’autor de les m√≠tiques hagiografies franquistes Raza i Franco, ese hombre, aquelles metzines propagand√≠stiques que injectaven als nostres pares entre No-Do i No-Do.
Aquesta √©s la situaci√≥, doncs. A Catalunya ja podem anar discutint sobre qualitat democr√†tica, urnes i tal. Com dirien en les pel¬∑l√≠cules no pas de S√°enz de Heredia sin√≥ de Hollywood, meanwhile, in Spain… (Publicat a El Punt Avui el 2 d’octubre de 2015)