El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/carlesribera
Articles
Comentaris

Aquesta setmana l’√ļltima moda del processisme √©s afirmar compungit que les negociacions entre Junts pel S√≠ i la CUP van tan malament que no hi haur√† acord abans de les eleccions espanyoles i que aneu a saber si al final haurem de tornar a votar al mes de mar√ß. Tot per culpa d’aquesta difer√®ncia de nom√©s un diputat que impedir√† investir Artur Mas president de la Generalitat sense haver d’obligar els cupaires a mullar-se. Ja no √©s pas que estigui en debat si tenen m√©s dret a decidir el president 1.628.714 votants que no pas 337.794 electors, sin√≥ que el frac√†s del 27-S haur√† vingut dels pocs milers de vots que van separar Junts pel S√≠ d’obtenir el 63√® diputat que hauria resolt l’embolic. Per un esc√≥, si no hi ha govern abans del 20-D, o fins i tot ni abans ni despr√©s, pot passar que arribin les eleccions espanyoles i, a Catalunya, aprofitant el retorn a les trinxeres fratricides del sobiranisme, guanyi Ciutadans. La cara d’idiotes que ens quedar√† no tindr√† punt de comparaci√≥ amb la que farem quan al mar√ß, si tot va de mal borr√†s, tornem a votar i l’independentisme fa figa fruit de la incapacitat de gestionar les vict√≤ries.

El pitjor, per√≤, no √©s aix√≤. El pitjor √©s que entre tots hauran acabat convertint Duran en el triomfador del 27-S. Molt de riure’ns-en, molt d’escriure que √©s un cad√†ver pol√≠tic i que Uni√≥ ha desaparegut del mapa, quan en realitat el que haur√† passat √©s que Uni√≥ haur√† sigut, de tots els partits que es van presentar, l’√ļnic que haur√† assolit l’objectiu principal que el va portar a entrar en la competici√≥ electoral: esgarrapar prou vots per frustrar la majoria necess√†ria a Artur Mas. No s√≥c expert en pol√≠tica comparada, per√≤ deu ser el primer cop que un partit bloqueja l’elecci√≥ del president del pa√≠s des de fora del Parlament. Ja podem anar blasmant Duran, que en aquests moments deu ser en algun despatx de la penya del pont aeri rebent el copet a l’esquena mentre li diuen ‚Äėbona feina, Josep Antoni, bona feina’. M√©s o menys com van fer Juncker i Rajoy ahir a Madrid. (Publicat a El Punt Avui el 23 d’octubre de 2015)