El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/carlesribera
Articles
Comentaris

T√© gr√†cia que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, hagi aprofitat, fa uns dies, un acte en companyia del secretari general de l’ONU, el senyor Ban Ki-moon, per atacar l’independentisme catal√† assegurant que qui pret√©n independitzar-se ‚Äúatempta contra els fonaments legals de la comunitat internacional‚ÄĚ, segons va afirmar en el seu discurs. T√© gr√†cia que sigui justament en un acte amb l’ONU. Si algun organisme mundial sap perfectament que aix√≤ √©s fals √©s justament aquest.

Apunteu, apunteu:

Azerbaidjan, Alg√®ria, Angola, Bangladesh, Bahames, Bahrain, Barbados, Bielor√ļssia, Belize, B√≤snia i Hercegovina, Botswana, Brunei, Burkina Faso, Burundi, Cap Verd, Camerun, Rep√ļblica Centreafricana, Txad, Comores, Congo, Cro√†cia, Rep√ļblica Txeca, Eslov√†quia, Djibouti, Guinea Equatorial, Eritrea, Est√≤nia, Eti√≤pia, Illes Fiji, Gabon, G√†mbia, Ge√≤rgia, Ghana, Grenada, Guinea Bissau, Guaiana, Israel, Kazakhstan, Kenya, Let√≤nia, Litu√†nia, Mali, N√≠ger, Nig√®ria, Rep√ļblica Checa, Rep√ļblica de Mold√†via, Rep√ļblica Unida de Tanz√†nia, Rwanda, Santo Tom√© i Pr√≠ncipe, Samoa, Santa Lucia…

M’he aturat a la lletra essa perqu√® se m’acaba l’espai, per√≤ podria continuar citant pa√Įsos que formen part de l’ONU per√≤ que quan es va fundar aquesta organitzaci√≥, l’any 1945, no van ingressar-hi perqu√®, senzillament, encara no existien. En realitat, dels 193 membres actuals que t√© aquesta instituci√≥, la gran majoria s’han independitzat despr√©s del 1945. I algun, com ara Guinea Equatorial, va entrar a l’ONU despr√©s d’haver-se independitzat d’un estat membre que es diu ni m√©s ni menys que Espanya. Amb discursos contra l’independentisme en segons quins f√≤rums mundials, el senyor Rajoy no nom√©s corre el risc de fer el rid√≠cul sin√≥ que hauria de tenir en compte que no ens mamem el dit. O ens vol enganyar, o √©s un ignorant. Tot i que, coneixent el personatge, en realitat podria ser una combinaci√≥ de totes dues coses.