El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/carlesribera
Articles
Comentaris

Des que l’independentisme va guanyar amb claredat les eleccions del 27 de setembre, les dues forces que sumen la majoria absoluta sobiranista al Parlament han iniciat una cursa intensĂ­ssima per enfosquir la claredat d’aquesta victòria. Estem apagats, de moment, esperant que els nostres representants vegin la llum i ens tornin a encarrilar pel camĂ­ de l’alliberament nacional.

La majoria de vosaltres suposo que no hi enteneu res. Jo tampoc. I la tropa de tertulians, experts i analistes que pontifiquen des de fa setmanes estan exactament igual que vosaltres i jo. Hi ha coses tan difĂ­cils d’entendre que val mĂ©s deixar-ho cĂłrrer i agafar una mica de distĂ ncia, sortir una mica a prendre l’aire, i quan ho tinguin clar ja ens avisaran. És el que ha fet un servidor, que ha fugit uns dies del brogit polĂ­tic barcelonĂ­. Justament, lluny d’aquesta olla de grills Ă©s on he topat amb l’anĂ lisi polĂ­tica mĂ©s enraonada. Fa un parell de dies, vaig aturar-me en un poble de la Costa Brava, d’aquests entre CadaquĂ©s i Blanes on, quan bufa, entomen la tramuntana i que aquestes setmanes, sense turistes ni mosquits, viuen la temporada alta de la pau i tranquil·litat refrescant.

Total, que al cafè escolto dos jubilats conversant, amb aquells grunys caracterĂ­stics dels que ja s’ho tenen tot dit, sobre les negociacions de Junts pel SĂ­ i la CUP. DesprĂ©s d’un llarg silenci i uns quants xarrups de cafè perfumat, un dels dos es queda fitant l’altre, i li diu: “Noi, ens ho fan gruar, això de la investidura.” L’interlocutor se’l mira de gairell, es treu l’escuradents que li penja del llavi inferior, s’arronsa d’espatlles i respon: “Tota la vida esperant un partit que complĂ­s el que porta al programa electoral i, cony, ha de ser justament ara!” Fatalisme irònic empordanès que ens mostra que el drama dels pobles amb un nivell de saviesa popular tan alt Ă©s que costa trobar-hi polĂ­tics que estiguin a l’altura dels seus conciutadans.