El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/donesllagostera
Articles
Comentaris

 Consell Social Llagostera

 

El passat 28 de maig, el ple de l’ajuntament va aprovar inicialment la creació del consell social de Llagostera. Un òrgan que, segons l’equip de govern, té per objectiu prioritari “fomentar la coordinació de la programació en matèria de serveis socials”. L’ajuntament ha proposat a diverses entitats del municipi , entre elles Dones d’Arreu, que hi participin. A partir d’ara s’obrirà un termini d’exposició pública  on s’hi podran presentar al·legacions i suggeriments i, després, s’aprovarà definitivament.

Un cop posat en marxa, el consell social podrà “transferir informació i coneixement sobre processos i dinàmiques socials que es generen al municipi per contribuir a la cohesió social”. També servirà per “promoure la complementarietat i la sinergia entre les administracions públiques, les entitats privades i els agents que actuen en l’àmbit social per donar respostes efectives a les demandes ciutadanes”.  El consell social contribuirà a “fomentar el debat i la concertació de polítiques socials i a posar en comú les iniciatives de diferent origen per fer més eficaç la política social”. Una altra de les tasques del nou òrgan serà la de “coordinar les taules sectorials existents i les que es puguin crear que afectin els serveis socials”. I finalment podrà “encarregar estudis”.

Des de l’Associació Dones d’Arreu aplaudim la iniciativa perquè, pensem, dóna la possibilitat de participar en la política municipal a les entitats d’àmbit social que treballen en el territori. Ara bé, esperem que la creació del consell social no quedi en una simple declaració de bones intencions i que sigui una eina que esdevingui realment un espai de participació, de treball conjunt i d’impuls en  la lluita contra l’exclusió social.  En definitiva, que serveixi perquè tots plegats ( Ajuntament i societat civil) ens arremanguem i ens posem a fer feina.