El “crash” de Gmail

Com passarà sempre els humans no valorem prou les coses fins que les deixem de tenir o les perdem per sempre. Un avís que, especialment, els pares o els avis ens han recordat sovint a mida que ens feiem adults. Doncs això és precisament la sensació que vaig tenir ahir, a mig matí, quan el servei de correu de Google, Gmail, va fallar durant tres hores (vídeo). I el crash va ser global i va afectar als més de 100 milions de persones que utilitzen aquest servei. O sigui que per fer-nos la idea de la dimensió d’aquest correu electrònic, el 40% de les persones d’arreu del món que utilitzen el correu electrònic fan servir Gmail, que ha aconseguit una progressió espectacular -podríem dir que com tot allò que toca Google- en relació als dos grans canals de missatgeria: Yahoo Mail i Microsoft Hotmail.

I quan passen aquests errors a gran escala mundial i valores les xifres de les persones afectades, és quan veus que els humans ja tenim plenament integrat el correu electrònic en la nostra vida professional i personal. I és que la penetració d’internet a la nostra vida diària i professional és ja evident i podem gaudir d’un servei gratuït, instantani i global.

Música / Beautiful that way # Noa

PD: Diumenge serà el dia de la Marató de Barcelona 2009.