El Baròmetre TIC aprova Catalunya amb un just 5,1

La fundació CTecno presentarà demà la segona edició del “Baròmetre TIC“, que dóna un aprovat just al sector de Catalunya, amb una nota del 5,1 sobre 10. El centenar d’experts que han participat a l’estudi han valorat la situació del sector amb 0,4 punts més que l’any passat. L’informe, elaborat per CTecno i la consultoria DEP Institut, mesura quantitativament i qualitativament els indicadors clau del sector i permet realitzar periòdicament un diagnòstic dels aspectes que han presentat una millora i els que han empitjorat respecte de l’anàlisi anterior.

Com a fortaleses es destaca l’elevada valoració dels professionals del sector, la capacitat de les empreses per comercialitzar productes competitius i innovadors, el posicionament capdavanter a escala estatal, i l’existència de subsectors tecnològics punters a escala global, com la biotecnologia, i àmbits radicionalment forts en l’economia catalana que poden créixer mitjançant la incorporació de la innovació tecnològica, com la indústria automobilística o el turisme.

Entre els ítems en què encara es detecta un clar suspens i necessitat de millorar hi ha, per exemple, l’àmbit de recerca, desenvolupament i innovació (R+D+i), que només arriba al 4,3; o la relació entre universitat i empresa, que es queda en un 3,9 de puntuació. Entre les debilitats del sector destaquen també el finançament de projectes TIC, la manca de lideratge del sector, la manca de coordinació entre els diferents agents i organismes encarregats de dinamitzar el sector i el posicionament competitiu respecte a Europa i el món.

Música / Street Spirit # Radiohead