Reunits, reunits i reunits

Gairebé a la mateixa hora que el Banc Mundial alertava sobre la delicada situació econòmica de l’Estat espanyol, els integrants de la taula del diàleg social estaven reunits al Ministeri de Treball per intentar arribar a un acord a última hora sobre la reforma laboral. Govern, sindicats i patronal fa gairebé tres anys que estan encallats en un procés que el mal cicle econòmic no permet tants entrebancs i desacords, després de tant diàleg i tantes reunions. Aquesta incertesa només pot passar en un estat com l’espanyol, que ha afrontat amb molt retard les mesures anticrisi i encara amb errors estratègics importants. És difícil d’imaginar veure el govern alemany, ja no parlem del nord-americà, reunit fins a altes hores de la matinada per desencallar un acord a tres bandes després de tant temps. I la sensació tan desconcertant que pot arribar a produir als ciutadans veure com una retallada profunda s’ha anat posposant per un govern que “només” pretenia guanyar temps. Ara, es va contrarellotge i amb la necessitat de donar una imatge d’unitat, mentre planeja en l’ambient de la taula del diàleg social l’amenaça d’aprovar la reforma laboral per decret a mans d’un govern que està contra les cordes. Tot plegat, un cúmul de sensacions de massa fragilitat per a un moment que hauria de ser de fortaleses.

Música / Tristeza # Pereza