Esportistes catalans que triomfen a escala global

Dani Pedrosa va guanyar diumenge la prova de Moto GP al circuit de Sachsenring i va ser un èxtasi per a la premsa espanyola esportiva que es posés la samarreta de la selecció espanyola de futbol en el podi. De fet, el pilot català és un esportista més dels considerats espanyols que triomfa a nivell internacional i obté grans èxits. El podi mateix del circuit del Gran Premi d’Alemanya va ser liderat per tres esportistes catalans: Pedrosa, Elias i Marc Márquez. I el mateix ha passat amb la selecció espanyola de futbol, amb els Xavi, Puyol, Piqué, Capdevila, Cesc, Víctor Valdés… O el mateix Rafa Nadal, amb les victòries a Roland Garros i Wimbledon. O amb Pau Gasol amb el segon anell de la NBA amb els Lakers. O la “bomba” Navarro que va ser MVP de la Final Four de París, amb victòria del Barça inclosa. O amb el ciclista Joaquim “Purito” Rodríguez, en el triomf en l’etapa del Tour per davant de Contador.

En conjunt, són esportistes catalans que triomfen al món, que són molt bons, que confirmen l’alt nivell de l’esport a Catalunya, però que mediàticament s’emporten la fama en la dimensió espanyola, ja que es posen la bandera espanyola i omplen diaris esportius d’àmbit espanyol. Dins aquesta generació, Catalunya demostra que té un gran mèrit com zona geogràfica d’alt nivell esportiu mundial i que només li passa que no pot ni lluir-ho com a país ni tenir el plaer que els seus esportistes puguin presumir-ne degut a les pressions de les cases comercials o bé per les frustracions personals per evitar conflictes geogràfics.

Música / Fire On The Mountain  # Asa