El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/estevevilanova
Articles
Comentaris

Diada 2014

Ahir mentre estava en el Tram 14 franja 4 ( Diagonal de Barcelona) amb la corresponent samarreta vermella, i veien tanta i tanta gent de totes les edats, pares amb els seus fills al cotxet i avis, aplegada allà, junts i ordenats, no podia deixar de pensar que som un gran poble.  Un poble pacífic i inclusiu, que com la sardana, no demana a ningú qui és ni què pensa, per obrir-li la rotllana i deixar-lo entrar. Tot el món, n’és per testimoni, d’aquesta festa reivindicativa que tots demanaven una cosa tant elemental en democràcia com és poder votar, i molts ho demanàvem per votar independència, però altres ves a saber. Però tots érem allà conscients que tots junts formàvem aquesta V que semblava impossible. I és clar que un poble així i amb uns objectius tant alts, necessita lideratges polítics que estiguin a l’alçada. Ens enganyaríem si penséssim que només amb la “massa social”  tant immensa, n’hi ha prou. Tot moviment necessita lideratge polític perquè sense ell, el fracàs és segur. Algú diu que els polítics s’han de posar al costat de la gent, i ens enganyem; els polítics han de liderar i per tant han d’anar al davant i nosaltres, els de la massa, els hi hem de permetre que gestionin correctament aquesta immensa força que va de baix.

Si alguna vegada ha estat certa aquella frase que tot país té els polítics que es mereix, ara a Catalunya és ben cert. Tenim un grandíssim President, propi d’un grandíssim poble. No sempre coincideix en el temps aquests dos fets, imprescindibles per la victòria, però sortosament amb nosaltres coincideix.

Només cal observar com els contraris al procés català focalitzen exclusivament els seus atacs al President Mas, i ho fan perquè  saben que sense ell, aquest procés seria molt difícil, i de resultats molt imprevisibles. Ningú pensava mai que el President Mas, aguantaria tanta pressió, i ho fa. Mas sempre ha dit, si el poble em segueix, jo no afluixaré, i cada dia demostra que és fidel a la seva paraula, tot i que alguns líders, fins i tot d’aquí, tenen el vici que per “treure cap” deixen caure que “gracies a ells el President no afluixa i són ells la garantia que el procés vagi endavant”. Clar que el President Mas és el primer que sap que un procés així s’ha de fer amb una gran unitat, i dia a dia s’esforça per preservar-la i si pot, ampliar-la, fins i tot aguantat estoicament certes sortides de to d’alguns dels signants del pacte.

Som un gran poble amb un gran President, i aquesta conjunció és l’element perfecte perquè passi el què passi el 9-N, Catalunya i el seu procés, sigui de la manera que sigui, tirarà endavant amb una exquisida pulcritud democràtica i amb la gran unitat de tots. El món ens mira.