El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/estevevilanova
Articles
Comentaris

 

candidats-CUP-presentat-FRANCESC-MELCION_ARAIMA20150730_0119_1

He escoltat a dir que potser els Junts pel Sí, per arribar a un acord, podrien fer un Govern on el President Mas fos una mena de florero, sense competències. Estic totalment convençut que el President Mas mai acceptaria un fet així, fins i tot en el supòsit que l’Estatut ho permetés, que no ho permet. Es tracte de fer un país normal i seriós, o constituir una junta de veïns? Algú pensa que seria un bon inici de singladura per un país nou, humiliar i degradar la figura del President? Algú pensa que seria un bon país?

Hi ha propostes, que a més de fer-me vergonya, m’espanten perquè si tinguessin molt de poder, no tinc clar quina mena de país farien. Bé, honestament sí que ho tinc clar, però no hi vull ni pensar.

No m’agrada el silenci o quest buit informatiu que s’ha fet després de les eleccions dels Junts pel Sí, mentre els de la CUP no paren de parlar. I a més de no agradar-me, cosa que seria insignificant, té un efecte molt negatiu i és aquesta sensació de bloqueig que provoca molt d’enuig, desconcert i desànim als votants independentistes.

Avui mateix, una persona d’empresa, que jo valoro molt, em deia: tranquil·litzem perquè tot plegat m’irrita. I simplement el que puc dir és paciència. No estem en una situació que m’agradi, però… paciència.

Jo esperaré fins el dia 9 i si aquest dia la CUP no vota el president proposat per la força majoritària ( els de 62) plegaria beles i aniria cap a unes noves eleccions. Iniciar un procés com aquest amb el xantatge i la hipoteca dels 10, és anar cap a un ridícul segur, si no és cap un fracàs. I com la plebiscit ja s’ha fet, el millor seria que cada partit anés a les eleccions amb les seves llistes i el seu model de país. Masses invents més, tampoc serien eficients ni recomanables.

Fer el cim no sempre és possible amb la cordada que es porta, i els bons caps de colla si són prudents, de vegades han de desistir a un pam de la glòria, per tornar-ho a intentar en moments més favorables i amb una cordada nova. Un fracàs amb intel·ligència, no és més que una porta oberta a l’èxit.