El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/estevevilanova
Articles
Comentaris

 

El problema dels Comuns és que si donen recolzament al Referèndum inhabilitin a Ada Colau, perquè sense ella tot el seu invent se’n va en orris. És pur electoralisme.

Anem a pams. Fa pocs dies en les primàries del PSOE, tot l’aparell i les patums expresidents, exministres, i també els ben col·locats van fer una campanya ferotge contra un dels candidats a Secretari General i a favor d’una Secretària General, el resultat el coneixem tots, les bases, per una aclaparadora majoria, no va fer cas de les consignes de l’aparell i dels instal·lats i van votar el defenestrat i el criticat Pedro Sánchez. Dic això perquè no comparteixo tanta excitació per la posició dels Comuns amb el referèndum. Ells, l’estatus quo de la Catalunya dins del regne d’Espanya, ja el va bé, no ens enganyem. Le revolució i l’anticapitalisme, són dos eslògans per traure gent, però en cap cas és ideologia. Potser, com sempre he vist l’esquerra espanyola i l’espanyolista no massa diferent de la dreta, i quan els dos són a l’extrem, sovint es toquen, no he tingut cap desengany. De fet, no ho volem veure, però la seva manera de ser, és una constant en la nostra història.

Què pot passar ara? doncs que així que vagi passant el temps i ens anem apropant a l’1-O, si comencen a veure que hi ha un moviment social important a favor del referèndum i disposat a votar, s’apuntaran a la festa. El mateix que va fer ICV en el 9-N, o és que ja ho hem oblidat?

El problema dels Comuns és que ells no ens poden donar la categoria de referèndum o de mobilització, segons siguin els seus interessos. Avui el mot referèndum és clar per tothom que és de l’independentisme, fins i tot pels espanyols que cada dia que passi veurem més clar que aniran repetint que no es farà, però desplegaran tot el seu potencial repressiu per evitar-ho.