El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/estevevilanova
Articles
Comentaris

 

Els socialistes catalans-espanyols estan pressionant als partits catalans perquè els hi votem els pressupostos, i ho fant de la manera més barroera que es pugui imaginar, i les coses no van així. Si realment volen el seu vot, el que haurien de fer és asseure’s en una taula i negociar, però ells no volen aquesta foto perquè els podria tenir un cost polític a Espanya poc abans de les eleccions. D’entrada la perversitat de l’Espanya actual és que hi ha un consens entre PP, C’s, Vox i PSOE, en presentar l’independentisme català com la bestia negra a l’entorn de la qual s’ha de fer un cordó sanitari. La política de notícies falses de tota la premsa espanyola, les ràdios espanyoles i les televisions espanyoles, que durant uns quants anys s’ha fet contra Catalunya, té resultats. Els catalans si no ens sentim espanyols i no en volem ser, som una mena de col·lectivitat desdenyable a la que cal sotmetre al cost que sigui, o destruir-los. Ells se senten que són la veritat, són la llibertat, són la democràcia i fins i tot són la història i el futur, així que tenen prou raons per actuar per sobre de la llei i de la llibertat si és per combatre aquesta “anomalia” catalana. “No hi ha res més honrós que lluitar per salvar la pàtria vertadera”

Així doncs, el crit de què o salvem al soldat Pedro Sánchez o vindrà l’extrema dreta, parteix d’una anàlisis pervers que té una rèplica contundent: si guanya l’extrema dreta és que molta gent ha votat l’extrema dreta. De totes maneres deixeu-me dir que l’extrema dreta espanyola hi ha estat sempre, o què és el discurs del PP de Casado i del C’s de Rivera, sinó d’una extrema dreta, fins i tot amb similituds falangistes en un cas?

No sé fins a quin punt els líders dels partits de dretes i alguns dels “barons” del PSOE, que comparteixen discurs anticatalà, pensen com veuen governable Espanya més enllà de les seves poltrones, amb aquets atacs verbals, i quan ve el cas, físics i jurídics contra les Institucions catalanes i la població. Tenen el cap una Espanya repressora i autoritària, que mai podran governar en democràcia? Clar que dels hereus del “novio de la muerte” i dels de “muera la intel·ligència”, podem esperar-ne ja ben poc. El retrocés democràtic i ideològic de la societat espanyola és aclaparador!

Queda clar doncs que si en les properes eleccions guanya d’extrema dreta és perquè gent d’extrema dreta els ha votat, no per culpa de l’independentisme ni dels catalans. No culpem als paraigües de la pluja que cau