Com gestionar un conflicte si no tenim confiança amb l’altra part?

Hem parlat sovint de tècniques de gestió de conflictes, com ara el win-win (guanyar-guanyar a través de la col·laboració). I per què és important conèixer tècniques? Perquè les situacions de conflicte són habituals -a casa, a la feina…- i hi intervénen els nostres interessos, necessitats, objectius o valors, interferint amb l’altra part. Vaja, que és habitual tenir prioritats diferents, maneres de percebre-ho diferent. No hi ha res de dolent en això! Sovint, un conflicte presenta oportunitats de millora. Per tant, és important comprendre (i aplicar) diferents tècniques de resolució de conflictes.

Avui us presentem l’estratègia del compromís: arribar a un pacte que satisfaci les dues parts a un nivell acceptable. Serveix:

  • Per trobar un acord temporal sobre temes complexos.
  • Quan les parts es coneixen poc i encara hi ha poca confiança.
  • Ens permet relaxar l’ambient i guanyar temps abans no arribem al pas següent del win-win.

Cal tenir en compte, però, que:

  • El compromís només és una solució temporal fins que no puguem arribar a la col·laboració, perquè a llarg termini cal arribar a la confiança.
  • Requereix vigilància i control per garantir que es compleixen els acords.
  • I, sobretot, cal vigilar per no derivar en una situació en què les dues parts no estiguin satisfetes amb el resultat (una situació perdre-perdre).

Quant a GREC resolució de conflictes

GREC és una organització sense ànim de lucre especialitzada en la prevenció i la resolució de conflictes.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.