Paciència ( Meditació IV)

Paciència. Molta paciència. La paciència és també la mare d’aquesta ciència. Faran falta dies per notar que, deu minuts de contemplació, ens regalen unes bones estones de pau interior, i algun somriure. Caldrà esforç per arribar al silenci sense esforç. Caldrà intel·ligència, no desanimar-se i buscar tossudament els camins que ens portin fins els nostres propòsits. Si respirant no trobem la pau, cerquem-la en la visualització d’alguna cosa que ens sembli bella, sempre i quan no ens pertorbi sinó que ens sumeixi en un èxtasi contemplatiu. Per uns serà una papallona. Per d’altres la lluna. Per d’altres una vela que es va consumint, i per d’altres un paisatge. No mirem, no els busquem físicament sinó a través de la visualització amb els ulls tancats. Vivim-los, deixem-nos atrapar per aquestes imatges com si fossin la única cosa existent en el món. Concentrem-nos, esforcem-nos, i a mida que entrem en la plena atenció, anem abandonant tot esforç i tota tensió, que la calma anirà venint per si sola.