Nova Associació 2.0 de veïns del nucli antic de Lloret de Mar

Ja fa més de 15 anys que es va fundar l’Associació de veïns del nucli antic de Lloret de Mar. Han sigut anys de forta activitat, en varis tipus de consistori local (PSC, CIU). L’Associació, que sempre s’ha mostrat oberta, ferma i amb convicció, ha sofert un desgast en els últims 2 anys, que ha generat (quasi per inèrcia) un canvi en l’equip que formarà, a partir de demà dijous, la nova Junta.

El president del que serà la nova Junta, Víctor Gallart, em comenta que vàren tenir una reunió inicial de presa de contacte amb el veinat, en la que més de 170 persones van assistir interessant-se per una renovació o ressorgiment de l’Assocació. Aquí hi ha una crònica de com va anar aquell dia.

Quin interès té per aquest bloc aquest fet? Doncs que la nova Junta, jove i amb empenta, ha engegat un pla estratègic i operatiu enfocat totalment a la participació ciutadana i a l’acció eficaç de tots els punts del pla tàctic (fulla de ruta) per els propers 3 anys. I dins d’aquest pla les noves tecnologies de la Internet Social hi tenen un paper important.

Eïnes Socials de la nova Associació de veins del nucli antic de Lloret:

1. Lloc web:

Es tracta d’un lloc web que funciona amb WordPress, senzill d’administrar per qualsevol persona de la Junta. En ell, el bloc hi té un paper predominant, i les diferents pàgines estan enfocades a recollida d’informació i formularis. A part, hi ha widgets dels canals 2.0 de l’Associació.

2. Instruments i eïnes 2.0 de l’Associació:

  1. La plana de Facebook.
  2. (aviat) El perfil a Slideshare, per presentacions i documents PDF que es vulguin publicar.
  3. Flickr, per a fotografies.
  4. Youtube i Ustream, per a documents audiovisuals i reportatges que es vulguin fer des de l’Associació, com per exemple, vídeos de denúncia en directe (streaming) o en diferit de les patologies més comunes del barri.

3. Coordinació Interna amb un Grup de Google:

El grup permetrà, d’una manera còmode:

  • Crear llistes de correus per als diferents comitès de l’Associació.
  • Tenir línies de Debat per temàtica, que permetran pendre decisions sense haver de trobar-se presencialment cada vegada.
  • Poder penjar documents compartits d’ús intern.

Veig que la nova Associació de Veïns de Lloret de Mar potenciarà moltíssim actuacions desinteressades de veïns, amb empenta i amb la força que sempre havia caracteritzat l’Associació.

Si algun lector d’aquest blog és de Lloret de Mar, i té alguna propietat en el nucli antic de Lloret, si està interessat en assistir a la primer reunió de Junta Extraordinària és lliure de venir.

[dislaimer: he col.laborat amb aquesta nova Junta en tot el pla 2.0, i en sóc vocal ja que visc en el nucli antic i m’hi he engrescat]

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Casos d'èxit 2.0, Institucions i Associacions i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.