Mens sana in corpore sano

Fa uns dies que va començar la campanya de vacunació de la grip. Els ciutadans que ho desitgin es poden adreçar als Centres d’Atenció Primària (CAP) i demanar cita amb el seu metge de capçalera per tal que els vacunin.

La majoria dels ciutadans tendeixen a pensar que amb la vacuna ja n’hi ha prou. Però no és cert. Segons el Ministeri de Sanitat la vacuna no és eficaç en el 100%, dels casos i, en els majors de 65 anys la prevenció està entre un 30 i 40%. És a dir que, entre el 60 i el 70% de persones d’aquesta d’edat que es vacunin, la protecció no es farà efectiva.

Buscant informació a internet sobre vies que poguéssin reforçar la salut per prevenir la malaltia he trobat dos enllaços interessants:

– El primer és un article publicat a el Periódico de Catalunya on es menciona un estudi de l’Institut Pasteur que recomana una dieta sana amb abundants quantitats de fruits secs, llegums o mel i ingerir molta aigua. Aquest estudi també recomana ingerir llets fermentades que continguin L.Casei, com per exemple l’Actimel.

– El segon és un article publicat a la Viquipèdia on parla de l’Oscillococinum, un remei homeòpatic que ajuda al cos a lluitar contra la grip. Segons l’article l’homeopatia és un mètode terapèutic que es basa a administrar petites dosis de substàncies químiques per a activar les pròpies defenses del nostre organisme i arribar suaument a guarir o millorar les malalties.

Així doncs, si teniu gent gran a la família, recomaneu-los que reforcin la salut amb una dieta equilibradallets fermentades amb L. Casei i pregunteu al seu metge de capçalera per l’Oscillococinum.

Quant a Míriam Algueró Josa

Experta en comunicació on-line i apassionada de la sostenibilitat i la RSC visc a cavall entre la ciutat i la montanya procurant fer que aquest món sigui, cada dia, una mica més colaboratiu.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Salut i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.