Aznar i el canvi climàtic

Llegeixo amb sorpresa al butlletí de Compromiso RSE que l’ex-president del Govern Espanyol, el Sr. José María Aznar, acaba de ser nombrat President del Consell Asesor del Global Adaptation Institute, una organització centrada en aconseguir solucions veritablement efectives per aturar el canvi climàtic.

Aquesta organització fuig de l’alarmisme i s’acosta a una postura pragmàtica. El seu objectiu no és només presentar solucions per al problema medi-ambiental si no que també els preocupa el creixement demogràfic i l’urbanisme.

Fa uns mesos el Sr. Aznar afirmava que el canvi climàtic no era més que ‘una nueva religión que condena a la hoguera de la plaza pública a aquellos que osen poner en duda la tesis, los pronósticos o las admoniciones de los abanderados del Apocalipsis climático’.

Ara, en canvi, creu que ‘El mundo tiene que adaptarse al cambio climático y a nuevas circunstancias sociales y económicas, especialmente en beneficio de los países en desarrollo’.

Com diuen més enllà de la franja de ponent: “Dónde dije digo, digo Diego”.

Tot i que aquest Institut no es posarà en marxa fins al 1 de desembre ja s’ha celebrat a Washington una reunió on han asistit representants de varis països Amercians, Europoeus, Africans, Orient Mitjà, Sud-Est Asiàtic i Austràlia. Entre els asistents hi havia filàntrops, líders empresarials i experts en la matèria procedents d’universitats i think tanks.

El diner fa el diner i el poder cerca poder. Entenc, doncs, que tants poderosos junts busquen aprofitar el filó de la sostenibilitat i la solidaritat per tornar a manar. Els llops, amb pell d’ovella, segueixen siguent llops.

Espero que el Proyecto Equo, el nou partit polític liderat per Juantxo López de Uralde antic director general de Greenpeace Espanya, faci pública aviat la seva proposta política més enllà del manifest que té publicat al web i comenci a crear comunitat al voltant de la seva marca per aconseguir els vots que els permeti formar part del govern a partir del 2012.

Quant a Míriam Algueró Josa

Experta en comunicació on-line i apassionada de la sostenibilitat i la RSC visc a cavall entre la ciutat i la montanya procurant fer que aquest món sigui, cada dia, una mica més colaboratiu.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de RSC i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.