Política i medi ambient

Des que ha començat la campanya per a les eleccions a la Generalitat, tots els habitants de Catalunya censats i amb dret a vot hem rebut als nostres domicilis propaganda electoral. Magnífiques cartes impreses a color, per les dues bandes, on cada candidat exposa el seu programa i les seves propostes de millora. Em sembla bé. Sí, em sembla bé que es comuniquin amb el ciutadà, però faig dues reflexions:

1. cal enviar la propaganda electoral per duplicat? Tan malmesa està la comunicació entre les parelles catalanes que cal enviar dues cartes, una per cada membre? Recordo una època en la que es rebia la propaganda electoral a nom de “qui habita a l’adreça X”.

2. En ple segle XXI i l’email tan estès es podria consultar als ciutadans si volen rebre la propaganda electoral per correu postal o per correu electrònic. Enviant una sola carta per domicili i donant l’opció de rebre aquesta informació per email estalviariem paper, tinta i deixariem d’emetre molt CO2 de manera innecessària.

Actualització 24 de novembre: avui hem rebut la primera i única comunicació electoral dirigida a mi i a la meva parella. És la de Reagrupament per Catalunya. La carta, però, només parla d’independència, recursos econòmics i llibertat. Sembla ser, doncs, que més que per respecte al medi ambient envien una sola carta per motius pressupostaris.

Quant a Míriam Algueró Josa

Experta en comunicació on-line i apassionada de la sostenibilitat i la RSC visc a cavall entre la ciutat i la montanya procurant fer que aquest món sigui, cada dia, una mica més colaboratiu.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Medi Ambient i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.