Reforestant l’estranger

Rebo un email d’un outlet on-line on m’anuncien que ja puc començar a comprar regals de Nadal de manera solidària.

L’obro, ja que com a poc consumista que sóc no sé mai què regalar i si és solidari em sembla una bona idea, però em trobo amb una sorpresa. La solidaritat consisteix en que, per cada compra que fem aquesta empresa ampliarà la seva contribució a reforestar un bosc al Perú. Amb la donació inicial feta per aquesta empresa,  Acciónatura plantarà 5.000 arbres; l’objectiu és arribar als 10.000. A més diuen que, si tinc sort,  em pot tocar un viatge per a dues persones al Perú a veure el bosc reforestat.

Varies reflexions:

–  No em sembla malament reforestar boscos al Perú, però: no hi ha cap bosc al nostre país que necessiti ser reforestat? Visitant la web d’Acciónatura, la Fundació que durà a terme la reforestació del bosc peruà, veig que tenen varis projectes medi-ambientals en marxa entre ells la reforestació d’un bosc a Galícia.

–  Si bé és cert que els països llatino-americans no gaudeixen d’una economia tant, diguem-ne, sanejada com nosaltres si que són països rics. Amb la riquesa mal repartida o molt concentrada en certes mans però riquesa n’hi ha. Si seguim fent de germà gran protector, no deixaran mai de ser el continent-germà-petit-malcriat. És a dir, si enlloc d’ensenyar-los a pescar els hi donem peixos sempre seran dependents. Sóc conscient que en aquesta situació hi ha molts interessos i que el canvi que s’hauria de fer en polítiques d’afers exteriors hauria de fer un gir de 180 graus en algunes ocasions. Però seria bó que tots lluitéssim per garantir els drets humans per a tots els ciutadans del planeta.

–  I ja per acabar: quants arbres s’haurien de plantar per neutralitzar la quantitat de CO2 que s’emetra durant el viatge de dues persones al Perú? o n’hi ha prou col·laborant en la reforestació?

Bé, de fet no sé què em sorpren ja que la campanya és d’un outlet on-line on no he trobat cap informació sobre les seves polítiques de RSC i que té un model de negoci totalment consumista. Però el consum compulsiu és tema per un altre post 😉

Quant a Míriam Algueró Josa

Experta en comunicació on-line i apassionada de la sostenibilitat i la RSC visc a cavall entre la ciutat i la montanya procurant fer que aquest món sigui, cada dia, una mica més colaboratiu.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Medi Ambient i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.