Consum responsable

S’acosta Nadal. I amb ell ens arriben les llums, les compres i les retrobades familiars. És època també d’intercanvi de regals. Els centres comercials s’omplen amb l’activitat frenètica d’uns consumidors que busquen el millor regal per a una persona propera. Quan comprem pensem en si agradarà o no agradarà, si el que regalarem és necessari o no i, bàsicament, si farem feliç a aquella persona.

Les nostres compres tenen un impacte més enllà de la felicitat que pugui despertar en la persona que reb el regal. El que no tenim en compte quan comprem és la gent que hi ha al darrera, totes aquelles persones que han fet possible que aquell objecte estigui disponible en aquell lloc i en aquell moment. Us heu preguntat mai quines vides porten? En quines condicions treballen cadascuna de les persones de la cadena de producció? Quanta energia es necessita per produir aquell objecte? Quant CO2 s’emet en la seva fabricació i transport? Quin horari fa el centre comercial, grans magatzems o botiga de barri? Per què fan aquest horari? En que inverteix els seus beneficis l’empresa productora? I l’establiment on el comprem?

La propera vegada que tingueu un objecte a les mans pregunteu-vos-ho. I si no us agraden les respostes, no el compreu.

Quant a Míriam Algueró Josa

Experta en comunicació on-line i apassionada de la sostenibilitat i la RSC visc a cavall entre la ciutat i la montanya procurant fer que aquest món sigui, cada dia, una mica més colaboratiu.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Medi Ambient i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.