Falta el penediment

Les torres de les línies elèctriques que han caigut seran substituïdes per unes altres de més reforçades. D’això se’n diu propòsit d’esmena. Quan era petit i anava als hermanos de la Salle de Figueres (Els Fossos), a la classe de religió em van ensenyar que per obtenir el perdó dels pecats no n’hi havia prou amb la confessió, calia a més que hi hagués el propòsit d’esmena –de no tornar a fer les coses malament– i a més m’havia de penedir dels meus pecats. Endesa no ha reconegut els seus pecats, però són tan evidents i tan públics que no cal, tots ho hem vist i molts ho hem patit. Endesa públicament no reconeixerà mai els seus errors; ho entenc, els pecats no es confessen en públic. Però ara ja ens diuen que no ho tornaran a fer, que faran bondat i que les noves torres podran suportar més pes i les inclemències del temps. Amb tot, sense el penediment veig difícil que obtinguin mai el perdó.