La Devesa

A Girona es va inaugurar l’exposició La Devesa, entre el passat i el futur. És la mirada del fotògraf Miquel Ruiz, que de petit, fa més de quaranta anys, havia conegut aquest passeig quan acompanyava el seu pare a la parada que tenia al mercat. El fotògraf empordanès, amb les seves passejades matinals, redescobreix, com qualsevol altre gironí, aquest gran parc urbà. Avui, el mercat, fires de tota mena i esdeveniments tutti quanti es tornen a fer sense miraments a la Devesa. Un espai que està d’actualitat, després que l’Ajuntament fes marxa enrere i decidís retirar el projecte de construir-hi un pavelló. El futur del pulmó gironí no està decidit, no hi ha un pla d’usos clar i malgrat les agressions que pateix, hi ha el convenciment que s’ha de preservar. La Devesa és com aquell bosc encantat en el qual els arbres prenen vida i es defensen de tal manera que, fins i tot, fan trontollar el govern de la ciutat