Fires de la Santa Creu

Per Santa Creu, tothom a Figueres! Aquesta crida es feia abans a tot l’Empordà. Les fires i festes de Figueres sempre havien tingut molta tirada, fins i tot quan les anomenaven festes de maig. La capitalitat de l’Alt Empordà abans era incontestable, ningú la qüestionava. Hi ha qui manté que des de fa anys aquest paper de centralitat s’ha anat desplaçant cap a la badia de Roses. No és cap bestiesa, quan l’única autovia que hi ha a la comarca és la que comunica Figueres amb Roses. Tot i que en aquests darrers anys Figueres ha perdut pistonada, continua exercint la seva capitalitat i es reivindica com a motor econòmic, social i cultural de la comarca. Potser recuperarà aquesta centralitat, però caldrà treballar en molts fronts i posar les bases sòlides d’un projecte de ciutat que desconeixem. Figueres no pot viure eternament del seu passat, ha de mirar més cap al futur. Que avui l’escriptor Vicenç Pagès faci el pregó de fires és un bon símptoma