A l’estiu tota cuca viu

Comença el solstici d’estiu i a partir d’ara oblidarem les nevades que han marcat aquest hivern i parlarem de la calor i les altes temperatures. En teoria, amb el canvi d’estació meteorològica, canviem de roba, d’hàbits, d’alimentació i mirem al calendari quants dies falten per gaudir de les vacances. I ho celebrem la nit de la revetlla de Sant Joan. És el moment en que s’arraconen els problemes i escoltem allò de «ja en parlarem després de l’estiu». Abans, però, s’han de deixar els deures fets. Hores abans de començar oficialment l’estiu, s’ha celebrat la quarta onada de consultes sobre la independència i aquesta setmana el Tribunal Constitucional encara ens pot aixafar la revetlla si finalment es decideix a emetre la nefasta sentència contra l’Estatut. Els partits polítics aprofitaran per enllestir la maquinària electoral per obsequiar-nos passat l’estiu amb una allau de promeses i crítiques als adversaris, i els sindicats faran els preparatius per la vaga general convocada per al dia 29 de setembre. I alguns ajuntaments dedicaran els darrers plens abans de vacances a aprovar mocions per regular l’ús del burca i el nicab, caient així en el parany que els ha parat el PP. Però a l’estiu, no patiu, perquè tota cuca viu.