Un parc massa urbà

Foto: JOAN SABATER

Les fotografies que s’han publicat al diari El Punt els darrers dies de la Devesa de Girona plasmen ben gràficament que aquest parc urbà està en perill. Només cal veure la pressió brutal que suporta durant l’època de les Fires de Sant Narcís i com la resta de l’any pateix la circulació indiscriminada de vehicles que hi aparquen els dies de mercat i també els dies que hi ha esdeveniments a Fira de Girona o a l’Auditori. Però, tot això no és res comparat amb l’atac que suposa per a aquest espai el trànsit continu de camions i vehicles pesats que aguanta des de la represa de les obres del TAV –que no acabaran abans del mes de març–. Amb aquest currículum, se’m fa difícil entendre que aquest sigui un espai protegit que compta amb un pla d’usos aprovat per Cultura. Potser hi cal una acció més valenta per convertir-lo de veritat en un parc urbà, com ja ho és el del Migdia.