L’N-II per l’autopista

Foto/ JULIETA SOLER

Recorden aquell eslògan de finals dels anys vuitanta que tant es va fer servir a Girona en contra de la construcció de la variant de l’N-II, al seu pas per Girona, per la vall de Sant Daniel? “L’N-II per l’autopista”. Era el clam popular; si repassen les hemeroteques de l’època segur que trobaran cares conegudes de polítics de partits de govern que aleshores feien costat a aquest clam. Avui hi ha menys moviments reivindicatius, però més estudis que avalen aquests idea. Primer va ser el Col·legi d’Enginyers de Catalunya i ara és un organisme com el CILMA –ajuntaments i Diputació de Girona– que aposten per fer una AP-7 amb més carrils i no desdoblar l’N-II, que quedaria com una carretera més local. Ja que Foment ha aturat el desdoblament de l’N-II, seria el moment de plantejar que el tram de Vilademuls a Pont de Molins passi per l’AP-7. Ens estalviaríem molts diners.