RIP

La desaparició de Caixa Girona ha estat només un anunci, un avís del que acabarà passant a les caixes catalanes. S’evaporaran. Fins i tot la gran i poderosa caixa catalana, la que ara està en disposició d’engolir a les més petites, també es fondrà. La qual cosa no vol dir que sigui un fracàs financer. No pateixin, no hi haurà cap naufragi, però sí que se n’aniran en orris tot un seguit de principis sobre la utilitat pública i la funció social de les caixes. El desengany serà monumental quan vegem que la transformació de les caixes catalanes, que com a entitats financeres es reconvertiran en bancs, deixaran el compromís de l’obra social, estaran obligades a tenir grans beneficis i a retre comptes als accionistes. Ahir a Girona dos expresidents de caixes catalanes i un conseller del Banc d’Espanya ho van pronosticar tot cantant les absoltes sobre la recentment finida Caixa Girona.