La llei del tabac

Les crides d’alguns sectors a la desobediència contra la nova llei del tabac no tenen cap sentit. La normativa no vulnera cap dret, únicament posa limitacions, semblants a les que hi ha a molts països europeus. No acabo d’entendre aquests posicionaments en contra d’aquesta llei, que no s’han produït quan han entrat en vigor altres normatives. A algú li ha passat pel cap fer una crida contra la llei de trànsit que limita la velocitat de les autopistes a 120 quilòmetres, i organitzar una protesta circulant a 180 quilòmetres, o proposar que ens saltem els semàfors en vermell? Si diversos col·lectius comencessin a no fer cas d’aquelles lleis que, per una raó o una altra, no els agraden, les normes deixarien de tenir valor. És com aquells polítics que quan accedeixen al poder, el primer que fan es canviar tot allò que han legislat els seus antecessors.