Calla i paga!

Foto: Manel Lladó

La campanya del #novullpagar va de baixa. Les coses tornen al seu lloc. Aquesta festa s’ha acabat i els ciutadans han de complir amb el seu deure, que es pagar els peatges a les autopistes catalanes, com s’ha fet sempre. Callar i pagar. Aquests són els missatges que s’han llançat coincidint amb la darrera onada de mobilitzacions de la campanya del #novullpagar que s’ha fet aquest cap de setmana. L’argument més sòlid perquè passem per caixa el dóna el Departament d’Interior de la Generalitat amb l’amenaça de les multes de cent euros. Amb o sense mobilitzacions, no ha arribat l’hora que algú escolti els soferts ciutadans que fins ara s’han anat conformant amb tot? No tinc res contra Abertis, però ells saben, i ho han reconegut públicament, que el sistema de peatges a Catalunya és un abús i un greuge comparatiu amb la resta de l’Estat. El govern català en aquest cas ha fet un important desplegament de Mossos (això en diumenge deu tenir un cost que no paga Abertis) i ha posat en marxa tot el seu aparell dissuasiu. Malgrat el clam popular, pagant o sense pagar, ningú mou fitxa per solucionar aquest greuge. Una vegada més, als catalans ens toca pagar i callar.