Sense rendició

La mostra de fotografia que es pot veure aquests dies a la Fundació Valvi de Girona,Ictustransformació, presenta unes obres que, com totes les imatges o l’art, són opinables, cadascú en pot treure diferents conclusions i matisos. En aquest cas, però, cal conèixer qui hi ha al darrere de la càmera, i com ha captat les imatges; aleshores la nostra percepció de cada fotografia pot canviar radicalment. L’autor, Miquel Ruiz, és un professional del fotoperiodisme que el 10 de setembre del 2010 va veure troncada la seva vida personal i professional, ja que va tenir un ictus. Aquell dia va posar el comptador a zero i, d’aleshores ençà, ha tornat a començar. La feina de fotògraf que tant havia estimat i alhora odiat, ja no la pot exercir com desitjaria. Amb tot, la fotografia s’ha convertit en el seu repte personal per superar l’ictus, i malgrat les dificultats de mobilitat i el patiment, no s’ha donat mai per vençut. Avui en Miquel torna a mirar el món a través de l’objectiu d’una càmera però amb una perspectiva molt diferent. Amb Ictustransformació ens demostra com lluitant es poden superar obstacles i aconseguir els objectius que ens proposem. La clau és no rendir-se mai.