El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/nurialopez
Articles
Comentaris

La nova composició del consistori la configuren, per ordre de vots obtinguts, 5 regidors de CiU, 5 regidors del PSC i una regidora d’ERC.

Durant l’acte d’investidura de l’Alcalde hi van haver 2 candidats a l’Alcaldia, de CiU i del PSC, retirant la seva candidatura la regidora d’ERC.

Sense sorpreses, va ser investit Alcalde el Sr. Joan Manso Bosoms, amb els vots a favor dels regidors de CiU i la regidora d’ERC, tot i que, curiosament, aquesta va seure al cantó dels regidors del PSC ara a l’oposició.

Finalment avui s’han esvaït tots els dubtes, la regidora d’ERC, Helga Pujol, formarà part del govern, ara ja si, de sis regidors.

En el proper Ple coneixerem el cartipàs.

Com a cap de l’oposició vaig fer una intervenció que recull tres aspectes claus a tenir presents en el devenir de la legislatura que encetem:

  1. L’ampli suport rebut a les urnes. El PSC ha passat de 3 a 5 regidors i compta avui amb 220 vots més que a l’inici de la en la darrera legislatura. Aquest fet denota que la candidatura que representem és la que més ha crescut en confiança en vers els nostres veïns i veïnes.
  2. La magnífica tasca de govern desenvolupada. Han estat moltes les actuacions dutes a terme al llarg de la legislatura, algunes iniciades i acabades i altres pensant en el futur, en un projecte de poble molt més ampli. Dels projectes de futur, l’Alcalde entrant, ja ha inclòs en els seus eixos de govern dos dels projectes iniciats: la Llei de Barris i la construcció de la nova Escola de Campdevànol. Així mateix els números de l’Ajuntament són positius, malgrat la complexa situació de l’economia en general.
  3. Una voluntat expressa i explícita de treball, de dedicació i de vocació de servei a disposició del nostre municipi i la gent que hi viu i hi conviu. Tenim el ferm compromís de desenvolupar una tasca d’oposició rigorosa i exhaustiva, que durem a terme des de la màxima educació, respecte i implicació.    

Us deixo doncs, la meva intervenció.

 Intervenció en el Ple de Constitució de l’Ajuntament de Campdevànol, 11 de juny de 2011. 

Sr. Alcalde, regidors i regidores, a tots i a totes els i les presents, molt bon dia.

En primer lloc i per cortesia, ens correspon felicitar al Sr. Joan Manso Bosoms pel seu nomenament com a Alcalde del nostre Ajuntament. I ho faig en nom dels 5 regidors que configurarem el grup municipal socialista de Campdevànol, les les persones que han format part de la candidatura que he tingut l’honor i el privilegi d’encapçalar en els darrers comicis municipals i dels 650 electors que ens han fet confiança i als quals estem enormement agraïts.

Ara bé, com a regidora d’aquest consistori que tant bé conec, parlo en nom de tota la població un cop he promès el càrrec que avui ostento, doncs els regidors i regidores, al igual que els alcaldes, un cop constituït el nou Ajuntament, la Casa de la Vila, representem per igual a la població. Doncs, tots som representants del poble i de cada una de les persones que esperen de nosaltres una actitud i aptitud recta, honesta i pulcre en la defensa dels interessos generals de la població.

Com poden comprovar tots plegats, les formes i les actituds que ens acompanyen en el dia d’avui, disten de les demostrades per altres ara fa quatre anys i aquesta línia és la que seguirem.

Educació i respecte, rigor i sensatesa, una forma de fer marcada durant el nostre treball des de l’equip de govern. Un treball esplèndid, que ha suposat un avenç inqüestionable per a la nostra gent i per al nostre poble, per Campdevànol i que requerirà ‘un treball constant en la mateixa línia per no fer ni un pas enrere.

No estem dient que s’hagin de fer exactament les mateixes coses que nosaltres faríem, sinó que és necessari per al bé comú, que les decisions i empreses que el nou equip de govern inici responguin al rigor i al respecte i que s’aprofundeixi en cadascun dels temes; doncs gran error seria prendre decisions en base a motius personals, rancúnies i favoritismes, en lloc de prendre les decisions en base a criteris d’objectivitat, eficàcia i eficiència com fins ara.

I sabem bé de què parlem, en primer lloc perquè l’experiència ens avala i, en segon lloc, pels resultats obtinguts, doncs sense rigor i dedicació, actualment no viuríem un traspàs de poder d’un Ajuntament amb el números en positiu i un gran dinamisme i complicitat en vers la societat civil de la població.

Per tant, des de l’àmbit de representació que ocuparem en aquest consistori i que suposa una àmplia representació de la població de Campdevànol, treballarem al servei dels nostres veïns i veïnes i estarem atents a la correcta gestió dels serveis del municipi, no sols amb un esperit crític, sinó una actitud positiva i propositiva, vetllant pel respecte dels interessos generals d’una població que requereix dels seus representants la màxima educació, respecte i implicació.