“El cant tumultuós d’un home i d’un torrent”

L’emissió de France 3 “Viure al País” del darrer diumenge va tornar a parlar de la terrible llevantada d’aquest principi d’any, i és possible veure-la de nou aquí:

http://midi-pyrenees.france3.fr/emissions/viure-al-pais-0

D’una banda més literària, us recomano llegir el molt bo llibre d’en Michel Maurette, La crue, a les Publications de l’Olivier. Escrit nou anys emprés del aiguat de 1940, la narració que ens entrega Maurette fou considerada per Pau Casals com una “colossal simfonia” pel seu retrat de la catàstrofe i del seu impact dins la societat nord-catalana d’aleshores.

A més, l’edició de 2007 es veu augmentada d’un estudi de Gérard Soutadé, ja autor del ouvratge Quand la terre s’est ouverte en Roussillon, L’aiguat – Octobre 1940, encara a les Publications de l’Olivier, i d’un prefaci de Joseph Ribas, especialista del món rural a Catalunya Nord.

La crue és una memòria escrita, una part del nostre heritatge com rossellonesos i poble del Mediterràni, amb els humors del seu clima. El llibre, no val la pena precisar-ho, es pot trobar a la Llibreria catalana de Perpinyà.

Aquesta entrada ha esta publicada en Aiguats, Llibreria. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.