Hidràulica urbana per remuntar el temps i consolidar el present

Henri Salvayre ens diu dins el seu llibre sus les aigües subterrànies dels Pirineus Catalans que el oppidum de Ruscino, construït a l’època romana sus la terrassa de Castell-Rosselló, era alimentat en aigua pels còrrecs que baixen els vessants del pujol, se creant un passatge a traves del aqüífer, fins a traspuar a la superfície.

Els còrrecs encara existeixen, de segur són pas els mateixos mes d’altres han prés el relleu i a vegades han sigut ajudats per la mà de l’home, com s’ha pogut fer segles abans. Feient aixó, ens inscrivim dins una història que ens lliga i ens arrela a la terra dels avantpassats, forgem i continuem un patrimoni comú necessari a la continuació de la nostra cultura.

Captació dels còrrecs de Ruscino, Castell-Rosselló

Aquesta entrada ha esta publicada en Catalunya Nord. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.