Hèrcules Poirot i els seus fans

Divendres 28 de gener es presenta el nou número de la revista TepeKale Inventariat, la publicació que el col•lectiu artístic TPK Arts Plàstiques de L’Hospitalet de Llobregat edita anualment.

Enguany el tema dels projectes ha estat la Creació 2.0 i m’han demanat que hi col•labori escrivint un article sobre la fanfiction.

Aquest terme fa referència als relats de ficció escrits per fans d’una novel•la o un còmic (i a vegades, també pot ser una pel•lícula o una sèrie televisiva) que utilitzen els personatges i situacions descrits a l’obra original i en desenvolupen noves situacions o continuacions que difonen a través d’Internet.

El gènere que predomina entre aquests lectors-escriptors (molts dels quals pertanyen al públic jove) és la literatura fantàstica i de ciència-ficció.

Visitar el portal Fanfiction.net pot ser una bona manera d’homenatjar Agatha Christie (una de les meves escriptores preferides, que va morir un 12 de gener de fa exactament 35 anys).

Us imagineu que hagués succeït si Hèrcules Poirot no hagués viatjat mai al Orient Exprés? O si el famós detectiu belga hagués compartit cas amb Sherlock Holmes? I si el col•laborador de Poirot, en Hastings, hagués decidit deixar-se un bigoti com el del seu mestre?

Totes aquestes històries les podeu llegir a l’esmentat lloc web… o també podeu crear-ne de noves.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.