Rebateja el teu carrer

Aquest diumenge l’Ajuntament de Barcelona va retirar l’escultura franquista de la Victòria situada a la confluència de l’avinguda Diagonal amb el Passeig de Gràcia, és a dir, la cruïlla popularment coneguda amb el nom d'”El cinc d’oros”.

No és la primera vegada que es retira un monument a la ciutat o que un carrer canvia de nom. El mes vinent, per exemple, farà 3 anys de la consulta popular realitzada entre els veïns de Gràcia que va convertir la Plaça de Rius i Taulet (que anys enrere havia dut també els noms d’Orient i Constitució)  en l’actual Plaça de la Vila.

El que m’ha sorprès trobar, però, ha estat un rebateig espontani d’un carrer perpetrat al costat de la Casa Elizalde (centre cultural on actualment realitzo el curs La sensibilitat moderna: reflexions filosòfiques).

Una persona anònima proposa (Una turista italiana? Un enamorat? Un rebel dels nomenclàtors?) proposa que el carrer València es digui Via Sofia Beltramo.

Per cert, si poguéssiu triar, com li diríeu al carrer on viviu?

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Eixample, Gràcia i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.