Samsung Gallaxy Tab 10.1 Una setmana d’us

Després d’una setmana d’ús amb aquesta tablet, estic segur que el dispositiu serà de gran ajuda, tant en l’àmbit personal com en el professional.

He decidit eliminar el meu bloc de notes definitivament gràcies a les possibilitats que em brinda aquest dispositiu.
Encara no controlo bé els mètodes d’entrada. El que si tinc clar de moment és que l’escritura manual està descartada a causa de la pantalla capacitiva.
El dispositiu compta amb diversos tipus de teclat, incloent Swype. Aquest últim permet escriure fent traços sobre el teclat i recomanant paraules a mesura que escrius.

Quant al input de dades m’ha sorprès molt la possibilitat de realitzar-los usant la veu. En un ambient sense gaire soroll el nivell de reconeixement és més que acceptable i permet realitzar dictats en qualsevol tipus d’aplicació.

Sobre les aplicacions que més faig servir:

Pulse.
La forma de gestionar els feed rss és absolutament genial.

Permet organitzar fins a 5 pantalles de feeds amb 12 fonts diferents, personalitzar l’ordre de les fonts arrossegant i deixant anar i llegir els titulars, acompanyats d’imatges. És possible compartir qualsevol notícia en xarxes socials com Facebook, twitter, Google + o enviar aquesta per email.

eBook
No havia experimentat encara la lectura de ePUBs o PDF en un dispositiu tablet. Una passada les possibilitats que et permet el dispositiu relacionades amb usabilitat com moviments gestuals per passar pàgines, ampliar textos, etc.
Ara només queda connectar amb una botiga online per baixar-me alguna novela de tant en tant.
D’entrada tots els pdfs que tenia pendents de llegir en el meu portàtil els he transferit al Tablet ja que la lectura en el dispositiu és molt millor i més puc subratllar, pintar, canviar mides de font, accedir a url ‘s des de qualsevol hiperenllaç, etc.

Keepasdroid
Per mantenir les múltiples contrasenyes que ús diàriament per motius de seguretat. Simplement copiant l’arxiu de la meva aplicació d’escriptori al tablet i tinc a la meva disposició totes les meves credencials.

Polaris office

Imprescindible per generar arxius ofimàtics o obrir-los des d’altres fonts com Microsoft Office
Ve instal.lat de sèrie al dispositiu.
Per prendre notes curtes el sistema compta amb dues aplicacions de sèrie, notes i llapis de nota (aquesta última permet utilitzar traços i realitzar dibuixos)

Ubersocial o Hootsuite
Perfectes per gestionar els meus comptes de twitter. encara no he decidit amb qual em quedo. Ubersocial el tinc instal lat en la meva Blackberry i en el meu portàtil gestiono amb Hootsuite. Crec que em decantar per aquest últim per al tablet.

Evernote

Ideal per a guardar qualsevol tipus d’informació que tinguem a la vista en pantalla. Ja ho estava fent servir en lloc de Microsoft OneNote en el meu portàtil i tinc ara totes les meves notes al meu abast des del tablet: Molt útil i recomanable sens dubte.

Navegador
El ús de forma contínua per accedir a moltes aplicacions com si es tractés d’un dispositiu d’escriptori. El fet de tenir el tablet disponible en pocs segon fa que en moltes ocasions navegui des del dispositiu. A més del chrome que porta de sèrie he instal lat Mozilla per android per accedir a certes aplicacions no compatibles. Unit al navegador, la visualització de vídeos en alta definició des del dispositiu via YouTube o altres plataformes m’ha deixat al.lucinat.

Pel que fa a durada de bateria, donant-li cert ús diàriament em dura més de dos dies, activant l’estalvi de bateria. Entenc que amb certs ajustos addicionals, pot durar més

Pel que fa a les comunicacions gestiona perfectament les connexions wifi, sent molt fàcil configurar. Quant no disposes de connexió internet canvia a 3g automàticament pel que tinc la connectivitat assegurada en tot moment.

Les meves impressions sobre Android Honeycomb: de moment són molt bones. El sistema operatiu és molt estable, intuïtiu i ràpid sobre aquest dispositiu.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Tech, tecnologia mobil i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.