I el Canigó?

 Un company està indignat perquè en el nou programa de TV3 El paisatge favorit de Catalunya no han inclòs el Canigó en  la llista de postals a votar. La Vall de Núria, el Collsacabra, el Delta de l’Ebre, l’Empordanet, Montserrat, el litoral de Barcelona, la Vall de Boí, el Baix Maresme, la Costa Brava, la Vall d’Aran, Cadaqués, el Priorat, Sitges, Sant Maurici, Girona, la Garrotxa, Lleida, el Montsec, el Pedraforca, Tarragona, el  Montseny, els Miradors de Barcelona, els Ports i els racons del Bages….I el Canigó ? No hi ha espai per a la muntanya mítica, pel símbol del nacionalisme català, situat a cavall entre el Rosselló, el Conflent i el Vallespir?  No han trobat cap personatge popular lligat sentimentalment o ideològicament a aquest referent identitari dels Països Catalans?  Cap actor, polític o cantant amb tendència excursionista que hi hagi pujat a encendre-hi la flama el dia abans de Sant Joan?

El Canigó li permetria al programa, que embelleix excessivament la imatge, tractada amb un excés de  pulcritud (Tavertet semblava un pessebre i el Delta de l’Ebre un paisatge exòtic del National Geographic)  mostrar la majestuositat del cim, reivindicar els símbols i reforçar la idealització del país que és l’objectiu d’El paisatge favorit de Catalunya. Hi ha paisatges i territoris d’obligada incorporació al programa com és Montserrat o la Vall de Núria. N’hi ha d’altres que apareixen per quota, el litoral de Barcelona, per exemple. Però i el Canigó? Ha estat un oblit o simplement s’ha descartat perquè surt dels límits administratius autonòmics.

Aquest company vol muntar una campanya al Facebook, inundant de fotos la web del programa i reclama a la cadena catalana que també promocioni les cales idil·líques de les  Illes, els poblets on s’ha aturat el temps  a la  Catalunya del Nord i les valls i muntanys del País Valencià.  O passejar a peu pel Matarranya. Aquest company és pregunta si d’aquí a poc en Tomàs Molina li canviaran el mapa del temps.

[youtube]n33YmAyxVJY[/youtube]