El jeroglífic “Lost”

[youtube]4SVHlrvckyU[/youtube]

Internet ens entreté la llarga espera per a l’inici del final de Lost / Perdidos. Són poc més de 90 dies que se’ns fan eterns però al mateix temps volem que el temps s’aturi, que el comptador no arribi mai al 2010: perquè quan comenci el 6×01 LAX (sí el primer capítol porta com a títol les sigles de l’aeroport de Los Ángeles)  voldrà dir que queda menys per posar l’última peça al trencaclosques.

En qualsevol cas, dues novetats pels fans. En primer lloc, la quarta i penúltima entrega del fals documental en capítols sobre la Dharma Initiative titulat Mysteries of the Universe, un títol que podria haver signat Carl Sagan. L’episodi se centra en la connexió de dos personatges que formen part de la mitologia: són Alvar Hanso i Gerald DeGroot. El primer mai l’havíem vist a la sèrie i el matrimoni DeGroot apareix en els vídeos d’orientació de Dharma Initiative i també ens ha semblat veure’l en el Campus virtual de la Universitat de Lost. En certa manera la relació d’aquests personatges ja formava part de The Lost Experience, un joc virtual que va aparèixer el 2006 i que aportava pistes sobre alguns dels misteris de l’illa. Es pot considerar com una espècie de “recerca del tresor” i no és més que una estratègia de màrqueting viral per expandir l’univers de la sèrie. Per tant, el vídeo, és en certa manera, decebedor.

 

La segona novetat, i més interessant, és el pòster promocional de la sisena i última temporada i que reuneix personatges del passat i del present. Les lletres, robustes com els arbres de l’illa,  inclouen una sèrie de jeroglífics. La web Popular Mechanics va enviar el pòster a un prestigiós egiptòleg, James P. Allen, catedràtic de la Universitat de Brown. L’expert  va indicar que la misteriosa estàtua de quatre dits que apareix en la sèrie no era Anubis, com molts fans havien assumit, sinó Taweret, la deessa egípcia meitat hipopòtam, meitat cocodril,  protectora de la fertilitat i la maternitat; un dels temes subjacents a la trama de Lost. Pel què fa al pòster, Allen va dir que els jeroglífics signifiquen “Qui és el guia?” o “Qui és el líder?”.