Utilitzes tecnologia productiva en la teva gestió empresarial?

M’agraden les estadístiques, són un resum prou significatiu de la realitat que ens envolta. No sempre són fiables, d’acord (sobretot les oferides pel govern i altres agents amb visions poc objectives i difícilment contrastables), però és preferible apropar-se a la realitat que mirar-la de lluny sense ànim d’entendre-la.

Em plantejo dubtes i preguntes com a emprenedor gironí, en un context d’infraestructures de comunicació pobres (no podem voler a Madrid des de Girona, i l’AVE arriba…tard):

  • PREGUNTA: quin tipus de tecnologies aplicades a la gestió empresarial es demanen més a cada província?. RESPOSTA: Barcelona concentra un 23,81% de les ofertes de feina amb paraula clau “ERP” (software de planificació de recursos, finances, compres, logística, producció, recursos humans). En canvi a Madrid, el pes està posat en ofertes de feina (i presuposo que nous projectes) relacionades amb solucions CRM (gestió de clients).
  • PREGUNTA: per què a Barcelona es veu superada per València i Biscaia en quant a ofertes de feina amb paraula clau ITIL (una conjunt de bones pràctiques de qualitat per gestionar els serveis tecnològics). RESPOSTA: Barcelona està perdent pes relatiu i força en quant a empreses i startups tecnològiques que cerquen la qualitat. Madrid en canvi està apostant pel sector serveis amb ajuda de grans multinacionals que generan al seu voltant feina per professionals independents i startups.

Aquí podeu veure les dades extretes del portal Tecnoempleo, fent cerques per paraula clau (elaboració pròpia amb Excel, són dades relatives, no importa tant el valor absolut, per què òbviament Madrid i Barcelona concentren la majoria d’ofertes de feina).

M’hagués agradat fer el mateix anàlisi utilitzant dades de CV10 o de Infofeina, però els seus websites són generalistes i no fan cerques agregades per província com les que m’ofereixen a Tecnoempleo.

Què opineu?

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Emprenedoria, productivitat i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.