Propera parada: Girona…i viceversa

Aquests dies el Patronat de Turisme Costa Brava Girona promou les nostres comarques entre agències de viatge franceses. El Tren d’Alta Velocitat (AVE) és la infraestructura que en els propers anys ha d’unir per tren Girona amb Languedoc-Roussillon, donant un impuls a noves oportunitats entre empreses dels dos territoris, amb el català com a llengua comuna.

Com a consultor tecnològic considero que la ciutat de Girona disposa de prous recursos valuosos per atraure empreses, projectes i persones emprenedors de la Catalunya Nord. A mig camí entre Perpignan i Barcelona tenim Girona, amb una potent universitat UdG, un Parc Científic i Tecnològic i vivers d’emprenedoria privats (Viver La Maret) i públics.

Tots els emprenedors gironins que conec (m’incloc) mirem tradicionalment cap a Barcelona, i ens costa pensar en el sud de França com a mercat potencial molt proper, viable, rendible, un primer mercat internacional amb costos molt assequibles.

A finals d’octubre gaudirem del 1er Saló de l’Emprenedoria a Girona, i estic segur de que serà una excel·lent oportunitat per atraure l’interès d’empreses i emprenedors també de la Catalunya Nord.

Esperem també resoldre la manca a Girona d’alguns perfils professionals d’alta especialització tecnològica, que ens obligua a cercar professionals a Barcelona o Madrid (veure l’entrada on vaig analitzar la demanda de perfils segons certes tecnologies de gestió empresarial).

I és una bona oportunitat per les empreses gironines de traducció i interpretació en idioma francés, sempre que de forma proactiva aportin valor a les empreses més enllà de l’idioma: habilitats socials, habilitats comercials, coneixement del territori, xarxa de contactes, cerca de professionals/especialistes nadius (català o francés), entre d’altres.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Emprenedoria i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.