General Motors marcarà un canvi de model

Finalment, ha estat una realitat la fallida de la General Motors, que suposa la suspensió de pagaments més gran d’una empresa industrial de la història dels Estats Units i també moderna. Concretament, la companyia té un passiu de 172.810 milions de dòlars (122.500 milions d’euros al canvi actual), i ha necessitat la intervenció de l’administració Obama per subsistir i afrontar el pla de xoc actual. En el fons, la bancarrota d’aquest gegant encarna la crisi financera que pateixen els Estats Units després dels escàndols financers que han provocat que es replentegi un altre tipus de model econòmic iisocial. Si la GM era la representació de l’economia i alhora poder dels Estats Units, la caiguda encara és més espectacular.

La nova cultura que promou Silicon Valley a l’estat de Califòrnia, que en termes econòmics seria el sisè país més important del món i tindria tot el dret a ser membre del G-8, representa aquest canvi de valors de què tant es parla actualment. És un altre tarannà que vol ser molt diferent al mateix temps que s’implanta aquesta nova Revolució Digital en el territori més fructífer del món. El gran mèrit d’un país com els Estats Units és que aprenen ràpid i sempre busquen models de futur per continuar demostrant que són el gran referent mundial. Mentre cauen amb GM i l’àmbit financer, amb tot un cúmuls d’errors significatius, ara intenten aixecar-se en la nova societat del coneixement i tecnològica. Obama, mateix, ja marca la línia d’aquest canvi.

Música / The Space Between # Dave Matthews Band