El Barça dóna per a molt

[Youtube]40h34MWs6Lw[/Youtube]

La precampanya del Barça està tenint més transcendència mediàtica del que hauria de merèixer. I els protagonistes i els més espavilats se n’aprofiten. Ahir mateix, va ser el president d’Spanair qui va acaparar la màxima atenció en anunciar que no es presentarà com a candidat, tot i que manté les aspiracions. Es queda, de moment, a l’aerolínia, on prou feina té per intentar rendibilitzar aquesta gran inversió pública de la Generalitat. I no li serà fàcil en aquest cicle econòmic.

Tot i els bons resultats esportius, el president actual del Barça mereix crítiques pel seu estil de governança però mentre els resultats l’acompanyin, podrà treure pit i dedicar-se a fer el salt a la política amb l’esperança de ser el gran protagonista de les eleccions de la tardor. El seu desig va prenent forma amb Reagrupament i Carretero. I com que vol trencar l’statu quo, és criticat per una gran majoria política i els poders fàctics corresponents.

I mentre uns volen quedar-se al Barça i no podran, uns altres que es barallen, uns altres que inverteixen milions per intentar tornar al club, d’altres que són arlequins de l’espectacle, i uns altres fa anys que juguen el paper de bufons, el Barça intenta guanyar tots els títols possibles. I mentre els executius es dediquen a rivalitzar entre ells per ambició, arriba el moment clau de la temporada. Pep Guardiola intenta aïllar amb encert la plantilla del famós entorn, el mèrit és i serà tot seu. Ho saben i no ho poden dir-ho públicament, però és així.

Ah i, per cert, agradi o no –Soriano ja ho sap– el Barça sempre tindrà connotacions polítiques perquè la història de Catalunya té una identitat i la política sempre escamparà els seus tentacles en el si del club, com en la resta d’àmbits de la societat. Com ha fet sempre. I com sempre, els ídols sempre seran els jugadors i entrenadors, que per això són els recordats.

Música / On The Other Side # The Strokes

PD: Albert Sáez deixa la CCMA per El Periòdico i evidencia que el servei de país cada vegada té un cost més baix.

PD2: Una bona causa: la sisena edició del llibre solidari de periodisme esportiu.